Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2014 11:20 - Domain Groups, Sites, Group Policy
Автор: techologies Категория: Технологии   
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
0



Sites
  • Сайтовете се използват за : Да контролираме репликацията между домейн контролерите, да знае всеки домейн контролер с кой има бърза връзка, да намираме услуги на базата на тези сайтове и да прилагаме политики за конкретните сайтове.
Universal Groups
  • Това са тези групи могат да има членове от всички домейни във фореста.
  Global Groups
  • Това са тези в които добавяме потребители на базата на някакъв критерии. Тази група може да използваме във всички домейни в нашия форест. 
  Domain Local  Groups  Това са групи, които ги слагаме в секюрити дескрипторите. Тях можем да използваме само в рамките на нашия домейн. Ако имаме форест с 5 домейна една група можем да я ползваме само в нашия домейн.   Group Policy Самите групови политики, които наричаме обекти се разделят на 2 части:
Компютърни и потребителски конфигурации. Тези политики можем да свързваме на 3 места. Те се прилагат когато се стартира и изключва компютъра, при логване и разлогване на потребителя, на определен интервал.(между 90-120мин има механизъм, които проверява за промяна в политиките и съответно ги прилага). Имаме инструмент Gp Update tool с който да приложим веднага политиките в случай, че ни се налага. Груповите политики се прилагат само когато имаме Active Directory





image.


На домейн - тези политики трябва да се приложат на всяко едно устройство в нашия домейн (работни станции, сървъри)
На сайтове - те ще се прилагат само на компютрите, които се намират само в дадения сайт.
На организационни единици в домейн йерархията. Например в Бг и тя ще важи за всички компютри и потребители в България.

image

На следващата картинка ще видите йерархията на прилагане на груповите политики. Последната политика в случая Child OU Policy (примерно ако сменим десктоп картинката и ако я имаме по-горе тя ще презапише тази настройка) с направените и настройки, ще презапише горните и ще има превес в прилагането си независимо, че е приложена последна. Можем да прилагаме много политики върху сайт и домейн. Всяка се прилага в определен ред, една която се прилага последна и настройката винаги ще се презапише. Има филтър с който можем да посочим точно за кои потребители да се прилагат дадените политики след като са приложени към дадена организационна единица.

image


Тагове:   sites,   servers,   group policy,   domain groups,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: techologies
Категория: Технологии
Прочетен: 92609
Постинги: 24
Коментари: 3
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930